- 7 iunie, 2019

Domeniul sănătății în țara noastră este o inepuizabilă sursă de noutăți și emoții, de multe ori negative, pentru că sănătatea noastră, a tuturor, este foarte importantă. Dar cum arata lucurile de partea cealaltă a biroului de consultații? Care sunt problemele cu care se confruntă medicii și managerii de spitale și ce soluții găsesc, pentru starea de bine a oamenilor ce caută ajutor? Acest subiect delicat este tratat într-o manieră inovativă de catre conducerea mai multor spitale, în beneficiul pacienților, prin monitorizarea „starii de bine” cu ajutorul unor chestionare electronice.
Ați fost informat cu privire la regulile de comportament în spital? sau Ați recompensat un cadru medical prin diferite mijloace pentru a beneficia de mai multă atenție? – sunt câteva din întrebările folosite de spitalele publice, de stat, care evaluează satisfacția pacienților prin intermediul sistemului URS Insights.
Chestionarele clasice necesită resurse umane pentru a fi distribuite, colectate, digitalizate, procesate și pentru a genera în cele din urmă rapoarte și concluzii statistice privind feedback-ul pacientului. Astăzi, aceste chestionare pot fi înlocuite cu sistemul URS Insights, compus dintr-un dispozitiv fizic, cu ajutorul căruia utilizatorii își exprimă opinia asupra subiectului în discuție, selectând varianta adecvată experienței lor din cele 5 opțiuni disponibile și un software care colectează și procesează datele.
Spitalul Județean de Urgență „Sfântul Ioan cel Nou”, Suceava
Roboțelul URS Insights preia instant feedback-ul pacienților la întrebarea afișată. Procesarea datelor și livrarea rapoartelor se realizează instantaneu de către aplicație, ceea ce constituie un alt avantaj față de chestionarul clasic putându-se lua astfel decizii în timp util (de exemplu, accesul instantaneu la informații cu privire la felul în care se pastrează curățenia în spital sau comportamentul personalului medical).
Un alt avantaj constă în faptul că URS Insights colectează cu 15%-30% mai mult feedback decât orice alt sistem de evaluare a statisfacției, oamenii reacționând pozitiv la prezența acestui martor discret. Sistemul poate fi amplasat oriunde, nu necesită racordare la rețeaua electrică; are un sistem încorporat care se conectează la semnalul GPRS. Aplicația se actualizează în fiecare oră, iar în cazul în care feedback-ul este negativ, sistemul atenționează instant conducerea spitalului: se trimite instantaneu un mail direct la conducere.
Deși acest sistem este încă nou pe piața din România, iar prezența în spitalele publice poate fi surprinzatoare pentru mulți, suntem mândri și bucuroși că tot mai multe astfel de instituții, printre care: Spitalul Județean de Urgență „Sfântul Ioan cel Nou” din Suceava, Spitalul Clinic Județean de Urgență Cluj-Napoca, Spitalul Județean de Urgență Alba, Spitalul Municipal Săcele și Spitalul Județean de Urgență „Dr. Fogolyán Kristóf” din Sfântu Gheorghe, sunt deschise spre performanță și obținerea validării demersurilor lor direct din partea pacienților.
Pentru a afla cum, în cât timp şi cu ce costuri se poate implementa un astfel de sistem în spitalul pe care îl administrați, scrieți-ne aici. În maxim 5 minute, vă vom contacta.